آموزش میکروکنترلر Stm8 – مقدمه
سری مطالب آموزش میکروکنترلر Stm8
توجه داشته باشین که بهترین راه برای یادگیری کار با میکروهای ARM از نظر خیلی ها شروع با میکروکنترلر های سری STM8 هست چون پیچیدگی اون ها برای شروع در حد STM32 نیست اما از لحاظ برنامه نویسی با رجیستر ها که در STM32 وجود داره شباهت دارن . پس این سری آموزشی رو از دست ندین 😉
معرفی خانواده ی میکروکنترلر Stm8
این خانواده از تراشه های میکروکنترلر با توجه به خصوصیات طراحی بسیار عالی و متکی بر فناوری های برتر در طراحی کاربردهای گسترده در صنعت را دارد و در طول 10 سال گذشته بصورت چشمگیری مورد بهره برداری قرار گرفته است هرچند در کاربردهای عمومی چندان شناخته نشده ، شاخه های اصلی میکروکنترولرهای خانواده STM8 عبارتند از :
STM8AF این سری از محصولات با توجه به قابلیت همه منظوره بودن بطور گسترده در صنایع خودروسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
STM8AL این سری با توان بسیار پایین در حدود نانو وات عمل مینماید و در کاربردهای خودروسازی و فضایی و همچنین صنایع نظامی کاربرد گستردهای دارد.
STM8L این سری با توان مصرفی پایین که کاربردهای عمومی در صنایع را پوشش میدهد.
STM8S سری عمومی و اصلی خانواده میکروهای STM8 که بصورت عمومی بکار برده میشود و در صنایه لوازم خانگی کاربرد گستردهای دارد.
هسته اصلی میکروکنترولر های STM8
میکروهای 8 بیتی STM8 دارای یک هسته توسعه یافته با کارآیی بسیار عالی 8 بیتی و قابلیت کنترل ابزارهای جانبی کاربردی (Peripherals) میباشد ، این خانواده نسبتا کم عضو با فناوری 130نانومتری کمپانی ST و متکی بر حافظه غیرفرار (Non-Volatile) طراحی گردیده است.
قابلیت سرعت محاسباتی بی نظیر این خانواده امکان دستیابی به سرعت 1.6 محاسبه در هر سیکل پردازشی با سرعت حداکثر 24Mhz را امکان پذیر مینماید که اطمینان از عملکرد صحیح و مطمئن در سرعت پایین را مقدور مینماید که در تناسب با توان پردازشی سایر میکروکنترلرهای 8 بیتی مزیت مهمی محسوب میگردد.
انعطاف پذیری در طراحی ساختاری امکان نویز پذیری تراشه را به حداقل رسانیده است ، که نتیجه کلی این طراحی صحیح ، مصرف توان کم ، نویزپذیری حداقل و صحت در عملکرد کلی میباشد، و نوآوری خاص در سیستم کلاک این میکرو سرعت عمل در کنترل و همگامی با محصول نهایی را مقدور نموده، مانند زمان بیداری بسیار کوتاه در زمان 4µs که در بین میکروهای 8 بیتی کاملا منحصر به فرد میباشد.
و سیسم توزیع کلاک این میکروکنترولر امکان پردازش همزمان به منظور انجام محاسبات و کنترل کلاک خروجی ها مانند سیگنال PWM را امکان پذیر مینماید.
مشخصات عمومی خانواده میکروکنترولرهای STM8
تنوع محصولات در خانواده میکرو کنترولر STM8 و بررسی قابلیتهای موجود در هر خانواده
تصویر بالا توضیحات کاملی از توان مصرفی ، قابلیت استفاده از قطعات جانبی مثل lcd و توانایی میکروکنترلر (performance) و .. در سری stm8 را به ما میدهد.
توانمندیهای بارز و نوین در خانواده STM8 :
اگر مطالب بنظر گنگ میرسه عجله نکنید! این ها اطلاعات اولیه برای شناخت ابزاری هستش که در آینده باید با اون کار کنیم! در جلسه بعدی آموزش میکروکنترلر Stm8 ، به معرفی میکرو های پرکاربرد این سری میپردازیم.
با سلام و احترام
یک نکته : در خط دوم مقاله آمده : ” میکروکنترلر 8 بیتی سری ARM ” که به نظر اشتباه تایپی بوده تا فنی . به دلیل اینکه معماری میکروکنترلرهای سری STM8 هیچ ارتباطی با معماری ARM ندارند و اصلا STM8 ها ARM محسوب نمی شوند.
با تشکر از شما
سلام. بله stm8 یک میکرو 8 بیتیه و گفتتون درسته.
اصلاح شد. ممنون